Dane techniczne:
Zastosowanie: do krojenia szynki, wędlin, serów lub łososia
Materiał rękojeści: PP
Materiał ostrza: niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15
Wykończenie ostrza: satynowe
Twardość: 55-58 HRC
Długość ostrza: 290 mm
Grubość ostrza: 2.5 mm
Długość całkowita:425 mm
NÓŻ DO WĘDLIN 275MM
Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:
bardzo ostre
trwałe
posiadają doskonałe właściwości tnące
łatwe do czyszczenia
Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii. Szczególnie polecany jest do krojenia wędlin czy łososi.
Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski YATO.
Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztak co jest zgodne z wymogami HACCP.
Ważnym zagadnieniewm jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania. Dlatego nóż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eleminując ryzyko poważnego skaleczenia się.
Całkowita długość noża wynosi 425mm, a ostrza 290mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.
Nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.
**